Hrvatski / English
Libido Direct. Za sigurnu potenciju. NASLOVNICA L DIRECT
FORTE
SEKSUALNO
ZDRAVLJE
MUŠKARCA
NAJČEŠĆA
PITANJA
NARUČI
Libido Direct

Seksualnost igra vrlo važnu ulogu za sveukupno zdravlje svakog čovjeka. Svjetska zdravstvena organizacija definirala je seksualno zdravlje kao potpuno fizičko, psihičko i društveno blagostanje povezano sa seksualnošću, a ne samo odsustvo bolesti, disfunkcije ili nemoći.

Seksualno zdravlje zahtijeva pozitivan stav prema seksualnosti i seksualnim odnosima, kao i mogućnost postizanja ugodnog i sigurnog seksualnog iskustva, bez prisile, diskriminacije ili nasilja. Ostvariti i očuvati seksualno zdravlje cilj je svakog čovjeka, a muškarci ovoj temi uvijek posvećuju mnogo pozornosti.
I ne bez razloga; jer statistike govore da muškarci sa zdravim i sretnim intimnim životom žive dulje i zdraviji su. Seksualno zdravlje uključuje zdravlje reproduktivnog sustava, zdravu plodnost, mogućnost ostvarenja intimnih odnosa, tj. funkcionalnost, zdravu seksualnu želju i zadovoljstvo seksualnim odnosima. Na sve ove faktore kod muškaraca veliki utjecaj ima muški seksualni ili spolni hormon - testosteron.

Testosteron je doista jedan od najvažnijih hormona u tijelu muškarca. Više od 95% testosterona proizvode intersticijske stanice u testisima. Odgovoran je za razvoj muških spolnih organa, mušku tjelesnu građ u, razvoj sekundarnih spolnih karakteristika muškarca poput dubljega glasa i tipične dlakavosti. Važan je za dobar spolni potencijal muškaraca, seksualnu želju, sposobnost postizanja erekcije, plodnost i reprodukciju, ali iza čvrstoću i rast kostiju, rast mišićne mase i njihovusnagu, proizvodnju eritrocita.

Međutim, testosteron je bitan i za održavanje duševne ravnoteže i sprječavanje negativnog raspoloženja, utječe na sposobnost pamćenja, orijentacije, koordinacije i koncentracije. On regulira seksualni nagon i velik broj seksualnih funkcija. Tako su libido, spermatogeneza, erekcija i funkcija muškog reproduktivnog sustava pod izravnim utjecajem testosterona. Razina testosterona postupno opada starenjem, može se primijetiti već nakon 40. godine života, opada stopom od oko 1% godišnje, a može dovesti do smanjenog spolnog naboja, narušavanja seksualnog života, umora, depresije te seksualne disfunkcije. Pad razine testosterona koji se javlja starenjem ponekad se naziva andropauza i najčešće se ne tretira. S druge strane, viša razina testosterona povezana je s pojačanim libidom i većim spolnim potencijalom, većom snagom i virilnošću muškaraca te čak i ukupno boljom percepcijom vlastitog zdravlja.

Na održavanje normalne, zdrave razine testosterona možemo i sami utjecati; faktori koji mogu utjecati na povećanje razine testosterona su - gubitak tjelesne težine, unos vitamina D, dovoljna količina sna i redovito vježbanje uz dovoljan unos proteina. Nedostatak cinka pak može smanjiti razinu testosterona u krvi kao i pojačati fizički ili psihički stres. Pojačano druženje sa ženama, koketiranje i seksualni odnosi pozitivno utječu na razinutestosterona, a prehranu je dobro obogatiti esencijalnim masnim kiselinama i cinkom uz smanjen unos alkohola, koji može sniziti njegovu razinu.

NarudžbeTEL 01 6379 499Naručite proizvod!